top gasketed plate headt exchnager192023

مبدل های حرارتی صفحه ای واشری

مبدل های صفحه ای ، نوعی از مبدل های حرارتی میباشند که سطح تبادلی بین دو سیال سرد و گرم ، توسط صفحات ایجاد میگردد. جنس صفحات بسته به نوغ سیال، بسیار متنوع بوده که شامل انواع اسنیل-تیتانیوم-نیکل و ... میباشد.

اساس کارکرد این نوع مبدل ها، مطابق بر اصل عبور دو سیال با دما های متفاوت از کنار یکدیگر میباشد. صغحات موجود در مبدل، عمل تبادل حرارت بین دو سیال را به عهده می گیرد.

pof1

ابعاد و اندازه

ابعاد و حجم مبدل های صفحه ای به دلبل راندمان بالای کارکرد، نسبت به انواع دیگر مانند shell&tube در حدود 80% کوچکتر بوده، لذا از لحاظ نصب، سرویس و تعمیرات و همچنین طراحی سازه در ارتفاع، بسیار حائذ اهمیت بوده و کمک شایانی به کاهش هزینه ها می کند.

pof2

زمان سرویس

به دلیل جریان گردابی بالا، تشکیل رسوب در سطوح مبدل بسیار پایین بوده و زمان سرویس و طول عمر مفید مبدل نسیت به انواع دیگر بسیار یالا میباشد.همچنین به دلیل مکانیزم ساده و وزن کم سرویس و تعمیرات دوره ای با حداقل هزینه قابل انجام است.

مبدل های حرارتی واشری

این نوع، از متداول ترین انواع مبدل های صفحه ای بوده که در آن صفحات مبدل با واشر هایی از جنس مخصوص از یکدیگر تفکیک شده است. صفحات بین دو فریم فلزی قرار گرفته و توسط پیچ های بلندی از اطراف روی هم سفت شده و مجموعه مبدل را تشکیل می دهند. این مبدل ها دارای حداکثر فشار کارکرد  20Bar و دمای کاری 200 درجه سانتی گراد می باشند.

 

اجزای تشکیل دهنده مبدل های صفحه ای واشری

مبدل های واشری، دارای ساختار ساده به شرح زیر میباشند:

1-فریم جلو                         2-فریم عقب                          3-ساپورت عمودی

4-میله راهنما بالا                  5-میله راهنما پایین                     6-غلطک فریم عقب

7-استاد بولت های مبدل            8-نازل های ورودی                    9-واشر مبدل 

10-پلیت مبدل                   11-پلاک مشخصات

        

 

مزایای مبدل های صفحه ای واشری 

-امکان تغییر ظرفیت حرارتی مبدل صفحه ای واشری با افزایش و تغییر آرایش چینش صفحات امکان پذیر است.

-به دلیل حجم کمتر سیال در درون مبدل، دارای وزن کمتری میباشند و امکان نصب آتها در سازه های پالایشگاهی وجود دارد.

-برای نصب و تعمیرات به فضای کمتری نیاز دارد.

-به راحتی باز شده و رسوب زدایی و تعمیر می شوند.

-یافتن محل نشتی به راحتی امکان پذیر است.

الگوی صفحات مبدل ها

عمق شیار صفحات مبدل های این شرکت، در دو نوع عمیق (M) و کم عمق (B) و زاویه این شیار ها در دو نوع حاده (L) و منفرجه (H) است.

pof5

برای کننرل دما و افت فشار در مبدل، می توان از آرایش های مختلف صفحات استفاده نمود. به نحوی که بتوان دمای خروجی سمت گرم و ورودی سمت سرد (و یا برعکس) را به اندازه یک درجه به یکدیگر نزدیک نمود. 

طراحی و ساخت مبدل های حرارتی 

مراحل طراحی و ساخت مبدل های حرارتی از مرحله اخذ اطلاعات تا مرحله تحویل کالا، توسط این شرکت و در کارخانه صنعتی شرکت کول سامر انجام میگردد. کلیه مراحل ساخت و طراحی مطابق استاندارد های API662 و ASME، ... انجام و در هر مرحله، تست های در حین ساخت توسط واحد .Q.C شرکت انجام می گردد. مراحل اجرایی کار به شرح زیر میباشد:

1-اخذ اطلاعات فتی، محاسبه و طراحی

اخذ اطلاعات پروسس ار مشتری در قالب فرم های مخصوص شامل اطلاعات دمایی-فشاری و دبی سیالات مورد نظر و اطلاعات شیمیایی سیالات و درصد ترکیبات انجام میگیرد. یخش مهندسی این شرکت با در اختیار داشتن نرم افزار های تخصصی طراحی و محاسبه مبدل های حرارتی صفحه ای و سیستم های PIPING ، پمپ و همچنین مهندسی مواد جهت انتخاب متریال مناسب، توانایی کامل و منحصر به فردی در کشور جهت طراحی انواع مبدل های حرارنی صفحه ای را دارا میباشد.

هر مبدل حرارتی شرکت کول سامر، دارای یک کتابچه محاسباتی شامل محاسبات ترمودینامیک، نقشه ابعادی، راهنمای حمل، نصب و راه اندازی، مدارک . Q.C و شناسنامه مواد و متریال میباشد. همچنین فایل الکترونیک مجموعه فوق جهت آرشیو الکترونیک نیز به ضمیمه تحویل میگردد.

 

 

2-انتخاب مواد و متریال

مواد و متریال مبدل درخواستی بسته به شرایط دمایی و ماهیت سیال های عبوری، مطابق با جدول های استاندارد و منابع موجودتعیین میگردد. کلیه متریال مصرفی از منابع معتبر و دارای تلییدهای بین المللی میباشد که در مدارک نهایی به متقاضی ارائه میگردد.

3-برش فریم ها

پس از آماده سازی نقشه های ساخت و تعیین مدل مبدل و متریال مورد نیاز، فریم های مبدل توسط دستگاه های برش CNC با دقت 0/01 میلیمتر و بسته به جنس فریم توسط دستگاه برش هوا گاز، پلاسما و یا واترجت بریده میشود.

4-ماشین کاری

پس از عملیاتبرش و تایید واحد . Q.C ، فریم ها جهت انجام امور ماشین کاری تکمیلی و ساخت قطعات جانبی (میل های راهنما، پایه ها، و ...) به واحد ماشین کاری منتقل میشوند که شامل عملیات فرز کاری، تراش کاری، دریل کاری، پلیسه گیری، قلاویز کاری و ... میباشد.

pof8

5-آماده سازی سطوح

پس از انجام کلیه عملیات برش و ماشین کاری، فریم هابسته به جنس و شرایط کارکرد وارد دستگاه شات بلاست، ستد بلاست شده تا سطح فریم کاملأ آماده انجام پروسه پوشش و رنگ آمیزی گردد.

6-سیستم پوشش و رنگ

فریم ها پس از عملیات سند بلاست، شات بلاست و تایید واحد . Q.C بلافاصله به واحد رنگ ارسال و بسته به شرایط کاری مبدل و محیط آن رنگ مناسب انتخاب و در سه لایه به شرح زیر اجرا میگردد:

-لایه اول: آستر زینک اپوکسی

-لایه دوم: اپوکسی پلی آمید

-لایه سوم: پلی اورتان و یا اپوکسی (بر اساس رال مورد نظر)

همچنین بر روی کلیه قطعات که در تماس مکانیکی با فریم و یا هوا میباشند، عملیات گالوانیزه گرم با ضخامت مناسبانجام میگیرد.

pof7

7-مونتاژ فریم، صفحه گذاری و بستن مبدل

پس از آماده سازی فریم و قطعات جانبی، فریم توسط پیچ و مهره های استاندارد و ابزار های ویژه هیدرولیکی و پنوماتیکی، مونتاژ و آماده صفحه گذاری میگردد.

عملیات واشر گذاریو چیدن صفحات مطابق با طراحی انجام شده صورت مپذیرد. نظر به حساسیت کیفیت واشر و صفحات و هزینه بالای تولید، این شرکت از صفحات تولیدی شرکت های معتبر اروپای شمالی جهت مبدل های خود استفاده می نمایند. لازم به ذکر میباشد با توجه به تناژ بالای پرس مورد نیاز جهت تولید صفحات (3000 تن)، تولید صفحات در داخل کشور مقرون به صرفه نبوده و صفحات تولیدی بدون رعایت شرایط مذکور فاقد کیفیت و عملکرد صحیح میباشند.

8-تست نهایی

پس از تکمیل و ساخت مبدل، مراحل تست روی مبدل انجام می شود که شامل موارد ذیل میگردد:

-تست هیدرواستاتیک

-تست ضخامت رنگ

-تست غیر مخرب قسمت های جوشکاری شده

-تست چشمی و ابعادی

pof9

9-بسته بندی

یکی از شرایط تضمین کارکرد صحیح مبدل، شرایط حمل و نصب میباشد. در این راستا بسته به سایز مبدل در اطراف فریم، قلاب های خاص جهت حمل استاندارد تعبیه شده و مجموعه مبدل در بسته بندی محکم و محافظ قرار میگیرد.